Spraino Benelux

Handbal & Spraino


We zijn waarschijnlijk niet het eerste dat opvalt als het spel eenmaal is begonnen - MAAR de innovatieve tribo-tape van Spraino draagt bij dat handbalspelers overal ter wereld veiliger op het veld staan. Dit zorgt ervoor dat we een actieve bijdrage leveren aan dat crazy onderarmschot waar je van droomt.

Enkele jaren van onderzoek naar de preventie van enkelblessures hebben geleid tot de ontwikkeling van de innovatieve Tribo-tape: 'Spraino'

Het is de meest eenvoudige, maar effectieve manier om enkelblessures bij handbal te voorkomen. Spraino is in een set zelfklevende tribologische tape die gemakkelijk aan de buitenkant van uw handbalschoenen kan worden bevestigd.

Het effect van Spraino is klinisch getest met een vermindering van 60% van ernstige enkelverstuikingen tijdens een seizoen handbal. 

Tribo: is een afkorting van tribologie; de wetenschap van wrijving tussen op elkaar inwerkende oppervlakken.

 

Spraino voorkomt zowel contact- als contactloos letsel! 

Enkelblessures bij handbal kan je mede oplopen door zowel contact (d.w.z. op de voet van een tegenstander stappen) als door contactloze mechanismen. In beide letselgevallen maakt vaak de laterale buitenkant van de schoenzool contact met (en plakt ook) de vloer, waardoor een anker ontstaat waarrond het letsel plaatsvindt. Dit resulteert meestal in een bijna onvermijdelijk letsel aan de enkelverstuiking.

 

Split Out Tape

Voor de optimale Split. 


 SplitOut is een nieuwe, speciaal ontwikkelde Tribo-tape die met behulp van de lage wrijvingseigenschappen een splits beweging in het keepen vergemakkelijkt en versnelt. SplitOut wordt op de hiel van de schoen geplaatst in plaats van b.v. sporttape en minimaliseert wrijving tussen schoenen en vloeren binnenshuis. Met SplitOut krijg je een meer vrije,soepele en snellere split dan met sporttape. Met een soepele schuif heb je een betere balans tijdens de gespleten bewegingen kun je je armbewegingen vrij coördineren op weg naar beneden in de splitsing. SplitOut vermindert schokken en hoge belastingen in het kniegewricht. Verschillende SplitOut-gebruikers hebben gemeld datverwondingen aan hun knieën en voeten verdwenen zijn nadat ze SplitOut begonnen te gebruiken. SplitOut is gebaseerd op ons bestaand onderzoek naar de wrijvingseigenschappen van schoenen, in samenwerking met 

onder andere:
Aalborg University, DTU en de Danish Handball Association.

spit out spraino